2022-04-24
日系木質簡單自然裝潢, 門口米白牆寫上つづく 解作「待續」. 除左幾chill 而舒適嘅店內, 有戶外露天位置可以帶埋毛小孩一齊去. 📢而由即日至5月1號, 呢度都有姜B嘅相同埋生日佈置🎈🎈, 姜糖唔可以錯過打卡機會📸除左佈置同環境, 飲品野食都頗有驚喜.軟殼蟹蘿蔔漬竹炭吐司 $88Soft-Shell Crab Pickled Radish Bamboo Charcoal Toast軟殼蟹、魚子加埋酸甜爽脆嘅醃製日本蘿蔔漬, 好食富口感, 而且不膩, 好吃吉列虎蝦法式鮮龍蝦湯烏冬 $168Lobster Bisque Tiger Prawn Cutlet Udon 龍蝦湯底香而微稠, 烏冬唔會太腍, 好掛湯汁. 吉列虎蝦🍤炸至香脆不膩. Hojicha Latte/Flat White $50/$45雖然無拉花但以味道取勝, 焙茶香味好rich, 口感濃厚幼滑, 出色. Flat white 都唔錯, 偏nuttu幾香啡味不過起泡好快. 其實本身好想食Hojicha Roll Cake 可惜當日sold out. Belgian waffle 覺得普普通通啦
除左佈置同環境, 飲品野食都頗有驚喜.
軟殼蟹蘿蔔漬竹炭吐司 $88
吉列虎蝦法式鮮龍蝦湯烏冬 $168