今日全日都落雨, 原本唸住帶個飛左成10個鐘黎香港玩一個禮拜嘅fd掃街>放棄>Plan 2>All u can eat😋. 可能好耐無行旺角又或者無留意, 瓊華對出嘅彌敦道竟然開左條新嘅馬路!!! Anyway, 樓下勁多舉牌阿姐派傳單我地, 個fd就揀涮涮鍋. >剌身•海鮮火鍋盛宴 (HKD268@)每人HKD268嘅任食剌身海鮮原來仲包場內嘅其他生料, 熟食, 壽司, 飲品... etc, 湯底有成8款揀, 加HKD20就可以*雙拼*, 我地揀左味道濃但唔油嘅壽喜燒+Collagen滿滿骨膠原豬骨湯🐽. 最正係可以坐足3個鐘, 食飽都可以唔使轉場繼續飲返杯🍻. >除左湯底用人手order. 原來🙌🏻li度落單係用WeChat或者一個叫”RicePon”嘅App落Order, 勁先進呢!! 好似我fd無買SIM卡都可以用店嘅Free Wifi👏🏻. 趁湯底未滾去睇下出面有咩特別先. >出面壽司bar有師傅即場整唔同款嘅壽司>打邊爐最好玩嘅混醬bar都十分齊全: 現切指天椒, 蒜蓉, 炸蒜, 7味粉... 👍🏻, 隔離嘅大雪櫃就放

鴛鴦鍋

剌身•海鮮火鍋盛宴 (HKD268@)
壽司bar

出面壽司bar有師傅即場整唔同款嘅壽司
醬料
生料

打邊爐最好玩嘅混醬bar都十分齊全: 現切指天椒, 蒜蓉, 炸蒜, 7味粉... 👍🏻, 隔離嘅大雪櫃就放左豆腐, 芝心丸(必食!), 菇, 魷魚, 獅子狗, 牛柏葉Albert Yip, 芝士腸, 燒賣, 3文魚骨(夾兩舊湯底+魚鮮味)
Veggie

瓜瓜菜菜類都有十幾樣, 仲俾我發現有平時街市都好少有得賣嘅*冰菜*呀!!! 拉麵同原包出前一丁啱哂最後用充滿精華嘅湯底淥.
酒精+非酒精飲品

飲品櫃完全係令人眼花繚亂, 喺美國飲酒多過飲水嘅朋友又韓國啤酒🍻又Stout勁開心猛話好抵食🤣.
剌身

剌身拼盤嘅用料好好, 勁新鮮, 蝦🦐超巨, 切得夠大方, 剌身都做到啖啖肉呢.
炸物,  揚物,  熟食

今次個fd平時無咩機會食日式料理or炸物所以我order多幾款即炸嘅揚物, 個人認為一定一定要食炸芝士波同炸芋蓉波因為芝士超級拉絲芋蓉勁滑呀! 而天婦羅炸蝦🍤, 南瓜🎃, 炸日式餃子🥟, 因為叫左勁多野食擺左一段時間係完全無淋食落仲脆卜卜der.
Dessert

飽到抽筋時, 都•要•食•甜•品🍦, 豆腐味雪糕🍦好好味😋
2019-05-27
鴛鴦鍋