2020-05-25
荃灣任食燒烤,香港比較少這類自動旋轉任食自助燒烤, 但早在年多前,灶君已在大陸見識過。今次體驗,有點兒港版老番大陸,因上次是一間連鎖食肆,規模、衛生及管理…等都比較專業,今次有點像家庭式經驗,全店兩三個阿姐加一個老闆。不過其中一位講廣東話不太標準的像老闆娘, 招呼態度亦很親切友善,給予人感覺不錯。串燒食品只有一個雪櫃,但整體數量算合格,質量除咗雞腎、雞翼、雞軟骨、台式香腸比較好,羊肉串,牛肉粒都比較難食,其他正常。《飲品 》沒有新派的放題,這麼多種類,但其實足夠你選擇,啤酒都畀埋你飲,雖然唔係傳統大品牌,但這個價錢算很不錯。另有梅酒、清酒都是任飲,可以一提,小農夫是用環保冰粒,好處冰塊不會融化,導致飲品稀釋沖淡,缺點當然怕清潔不乾淨。每位有半只龍蝦,放在爐內燒烤,另有蒜蓉醬配。這種燒烤法,唔會好似自己去BBQ咁, 會燒到一邊熟到燶,一邊生到凍唔熟,而且非常均勻,未試過又喜歡燒烤的朋友,值得來體驗下。另有三款醬汁及多款調味粉,以供選擇,不過調味粉有啲濕濕地,唔係咁易可以倒到上面。《甜品》雪米糍有點伏,要食甜品,倒不如跟佢份表60度,烤棉花糖2分鐘,效果非常好。PS. 其中一隻雞翼好多毛,
每位有半只龍蝦,放在爐內燒烤,另有蒜蓉醬配。
PS. 其中一隻雞翼好多毛,我估係個別事件,都抆咗一輪毛先有得食。
另外醬汁及調味粉都勁重味,所以唔好落太多,唔係好易喊死。
食物賣相=(滿分20) 14
食物味道=(滿分20) 13
服務質素=(滿分20) 15
裝修整潔=(滿分20) 12
性價比率=(滿分10) 7
回頭指數=(滿分10) 8 (個人都幾喜歡吃燒烤)
Total:69分