2015-07-09 5246 views
甘牌燒鵝是鏞記酒家第三代創辦, 2014拎左米之蓮一星。雖然米之蓮只係一個指標,唔一定好好食,但都值得試一試水準唷😀!晚上7點到,排隊唔耐,等左十幾分鐘就可入座。甘牌出名推介當然係燒鵝啦! 諗住試 鵝脾,但賣晒啦! 😰 所以最後叫左燒鵝例牌,义燒例牌,滷水鵝肝。滷水鵝肝比我想像的分量多,滷水味唔咸,滷得入味 👅 不過鵝肝有部份好硬。甘牌燒鵝燒鵝皮燒得香脆,覺得鵝味道有點淡,唔夠鵝味。肉質有少少乾同實,感覺有部份燒臘店味道更佳。肥燶义燒有驚喜,賣相肥美,燒得好香,肉質一D 都唔乾,保留到肉汁👍,值得下次再食👅。整體上,如果以呢個收費就貴左D,可以途經試下嘅! 專登過去食,就未必啦!* 午餐有套餐,好似6,70蚊一個餐,咁就抵食得多啦!
晚上7點到,排隊唔耐,等左十幾分鐘就可入座。
甘牌燒鵝
甘牌燒鵝
肥燶义燒
* 午餐有套餐,好似6,70蚊一個餐,咁就抵食得多啦!
2015-07-07
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
肥燶义燒