2021-12-21
見今日冬至,獎勵一下自己去食拉麵,拉麵群組一睇,泓一久居首位,甘就緊係去試下,真係一試難忘,再試投降。鋪頭開12點,我11點半經過都見到入面未有人,甘我都有個疑惑既係甘早都未有人開工試問佢地係點煲湯🙈甘恕我孤陋寡聞,我未見過拉麵鋪要煲湯既甘早都未有人,甘可能我唔知佢哋既運作還是有獨特方法煲湯或者12號點先煲啦,但就甘諗總係奇奇怪怪。真係入去食已經係2點左右既時間(之前有野做加排左一少陣隊),甘我就叫左大家係網上都推薦既拉麵,我叫左背脂醬油,我自己都鍾意食醬油,立體派、金色不如歸、蔦、富山全部都食過,而呢間我食落去味道同係donki 買既背脂醬油係一模一樣。如果係甘點解我唔去donki 買。以80幾銀既實力性價比絕對唔高。餃子一食落去就知唔係自家制,煎都煎得麻麻地,無煎餃子食落去果個香。認真呢間野,真係有今生無來世。(順帶一題,有人表明過佢係黃店,但mee、和理pay、黃店關注組都無出現過,我覺得有待相確,有人答到我點解會甘就最好🙏🏻)
認真呢間野,真係有今生無來世。