2017-04-23
今日又同阿囝出動~心情不佳,需要甜一下❤️有朋友約阿囝去玩,又未夠鐘,就捉左佢去陪我食個甜品!茶木已經去過無數次,APM都係第一次,茶木有個好處係每季都會轉一部分menu,另客人有新鮮感,就算成日去都總係有新野未食過或未飲過!今次嚟~主要係甜品,雖然係午餐時段13:00左右,但因為我同阿囝12:00左右先食完Lunch,所以都淨係叫左2杯飲品同個磚塊!門口電腦㩒飛等叫位,亦係電腦叫飛,夠大聲,唔怕聽唔到miss左號碼,等左20分鐘左右就入得去過咁多間,呢間環境算係最舒服,卡位嘅椅好特別,可惜唔記得影相點完餐,會將Order紙夾喺呢個木夾仔上放喺枱面,一來係for埋單用,但個人覺得可以睇到Order左啲咩,唔怕落漏單~非常好!😊熱綿花糖巧克力係阿囝嘅,小朋友最愛,我都有飲過,朱古力味夠濃,綿花糖份量有誠意本人本身係一位綠茶控,好鍾意飲抹茶咖啡,呢杯抹茶奶蓋,仲係用宇治抹茶更係無得輸,好好飲,但美中不足係無熱,得凍唔方便嘅日子真係唔想飲凍,希望會出熱啦之前一直都係朱古力香草蜜糖磚塊,今季就出左石板街,但個人覺得兩者無咩分別,係個名唔同左😂但大家可睇睇下圖,我覺得呢間磚塊比起上嚟,唔夠脆口,顏
心情不佳,需要甜一下❤️
有朋友約阿囝去玩,又未夠鐘,就捉左佢去陪我食個甜品!
熱綿花糖巧克力
宇治抹茶舐過