2017-12-08 48 views
同同事0係九龍灣食完飯,又到甜品時間!食糖水梗係揀甜入心啦,試過佢地幾間分店水準都唔錯,但淘大店就未試過,今日終於可以一試一坐低店員姐姐就拎左啲餐牌俾我地睇,好多選擇,真係花多眼亂呀!店員姐姐見我地咁苦惱,忍唔住行埋黎推介我地食椰皇系列,都算係佢地既招牌甜品,一於聽姐姐講,叫個招牌甜品先!咖啡布丁椰皇子呢個甜品可以揀凍/暖暖地,咁凍既天氣,梗係揀暖暖地啦,哈哈!店員姐姐一放低已經聞到好香既椰子味,飲落去暖暖地,感覺非常好,好鍋心! 椰汁味好濃,上面既焦糖布丁軟綿綿好滑,又唔會太甜!椰汁配埋啲咖啡方果黎食更加滋味,椰汁可以中和左咖啡方果果陣濃味!底層仲有由椰青水做既果凍,口感好似啫哩咁,幾得意!同事就叫左芒果出浴椰皇子,呢個擺明同我果個椰皇子係兩兄弟啦!呢個出浴椰皇子分別係冇左個椰殼,但入面仍然有椰皇肉,啫哩都係用椰汁做成,都係一樣咁香椰味!而芒果酸酸地,配上小丸子一齊食更加滋味!
同同事0係九龍灣食完飯,又到甜品時間!

咖啡布丁椰皇子

咖啡布丁椰皇子