2017-02-04 72 views
今日放工同友人到洪水橋搵食,見到呢間糖水鋪甜品好吸引,又有熱食,就決定入去試下。 一開始先點了一個咖哩魷魚拼盤、腸粉燒賣同西瓜汁。咖哩魷魚 超級讚呢份咖哩魷魚唔單止份量多,夠兩個人食,重點係咖哩汁超好味,唔係平淡稀身果隻咖哩汁,配埋鮮甜羅白,好味!而且魷魚好入味爽口,黑椒牛丸都好味!而腸粉燒賣同西瓜汁就不過不失。由於未飽於是忍唔住再encore 咖哩魷魚同牛丸,再加兩個甜品焦糖燉蛋同心太軟配3.6軟雪糕。焦糖燉蛋 十分有驚喜估唔到小店但咁用心整甜品,面頭層焦糖唔會太厚太甜,剛剛好薄薄一層脆片,而入面既燉蛋唔係用精油,而係用雲呢拿籽整,味道更香口,口感都好滑好Cream,值得一試!而心太軟match 3.6軟雪糕,都好味!心太軟做到流心效果,流心配軟雪糕十分夾,讚!楊枝甘露芒果份量好夠 芒果都幾甜 有西米同碌柚,味道不俗整體都好滿意,而且店員好細心,主動提供兩隻叉比我地。
今日放工同友人到洪水橋搵食,見到呢間糖水甜品好吸引,又有熱食,就決定入去試下。 一開始先點了一個咖哩魷魚拼盤、腸粉燒賣同西瓜汁。
咖哩魷魚 超級讚
焦糖燉蛋 十分有驚喜
而心太軟match 3.6軟雪糕,都好味!
心太軟做到流心效果,流心配軟雪糕十分夾,讚!
楊枝甘露

芒果份量好夠 芒果都幾甜 有西米同碌柚,味道不俗

整體都好滿意,而且店員好細心,主動提供兩隻叉比我地。