2020-06-13
就算係甜品都可以選擇黃色,今晚慶祝朋友生日,不過又唔想去返連鎖餅店買蛋糕,於是就去到旺角既呢一間甜品店,貪佢夠晒黃位置係出晒名有多間甜品店既黑布街裡面,都唔算太過難搵喺門口已經見到大大個餐牌,右上角仲寫住係連續三年米芝蓮推介,完全係品質嘅保證,甜品種類都有好多,最後我揀咗其中兩款,怕食完晚飯之後食唔到咁多由於我係叫外賣自取,本身應該係店舖出面等候,但係店員怕我太熱,所以招呼我入去坐低等,一入到去即刻呆咗,冇諗過裡面有咁多memo紙貼左係牆,全部都係支持香港嘅語句,感覺即時好窩心我叫嘅甜品其實係芒果拿破崙,而上面果款係比利時朱古力慕絲。首先個拿破崙真係好鬆脆,咬落去係一層層嘅酥皮,中間仲有唔算太甜嘅忌廉,仲有少少芒果醬,真係好食到停唔到口。唯一希望改善嘅就係份量,因為真係唔夠食。至於上面嘅朱古力慕絲就充滿朱古力嘅味,入口幼滑,特別鍾意佢帶出嚟嘅苦味,食完唔會覺得口渴整體感覺唔錯,下次可以再嘗試下其他推薦嘅甜品
位置係出晒名有多間甜品店既黑布街裡面,都唔算太過難搵
整體感覺唔錯,下次可以再嘗試下其他推薦嘅甜品