2007-02-24
上完堂, 同老公試下先野!我地無訂位, 佢話要七點半前交, 一定無問題! 二人叫左秘制鎮江骨, $68, 上湯雙翠,$48, 胡麻日本溫室蕃茄, $36, 粒粒柚子冰, $26, 叫左好耐, 隔離都黎齊, 連飲品都未有, 好奇怪, 原來個waitress 寫完無落單, 唯有等等吧! 不過, 追完就好快啦! 杯野飲唔錯, 有甘柚, 不過剩食就無咩味, 連埋汁一齊就very good! 蕃茄有好香芝麻味同有一點兒wasabi, 唔太腍, 岩岩好! 上湯雙翠, 下層墊了冬瓜, 上層菜苗, 我覺得上湯應該無咁油, 菜苗唔係特別好食! 鎮江骨味濃, 唔係舊舊都咁腍! 最好叫左兩個甜品, 薑湯漏黃湯丸, $28, 夠薑所以夠辣, 蕃薯過腍, 湯丸是芝麻花生粒加冬瓜餡, 唔錯, 未試過! 第二個係蓮香飄飄羹, $28, 蓮子蓉, 有百合, 蓮子, 好好食, 我見食評話有苦澀味, 又唔係wor! 成晚最好食係甜品, 可再試其他甜品! 環境有少少迫, 如果亞姐無漏單, service 都唔錯既!