2018-07-29 201 views
今日同姪仔姪女喺九展玩完嘉年華會之後,放完電就梗係要叉返電啦🤣落咗樓下食嘢,因為呢個時間唔三唔四嘆,所以只係食咗啲鬆餅甜品之類就算。芒果綿綿冰- 小朋友等唔切,食咗我先記得影相😜除咗芒果味綿綿冰之外,仲有芒果肉砌粒,芒果爆珠(食淨返幾粒😂)伴碟。我食咗啖綿綿冰同爆珠,有芒果味,同平時食嘅綿綿冰無乜特別。我要咗九份芋圓 - 我真係好鍾意食呢類芋圓粉圓,近排勁食😅芋圓煙韌有咬口,唔係好食到芋頭味,不過呢啲粉圓都無乜味,只係鍾意佢嘅煙韌口感。仲有成球抹茶味雪糕,好鍾意食抹茶雪糕😍有抹茶味,唔係嗰種奶味重但無乜抹茶味嗰啲,呢個ok😋仲有西米、仙草、花生粒、類似寒天嘅嘢、紅豆(似蓉但有紅豆粒)...好足料👍🏻鬆餅配雞翼 - 鬆餅好鬆軟香口,一啲都唔係硬嗰種,雞翼嫩滑唔乾,配少量水果伴碟。鬆餅士多啤梨配雪糕球 - 份量大,鬆餅一樣鬆軟香口,雲呢嗱味雪糕夠香滑,士多啤梨都唔酸,兩個小朋友一份都食唔晒。姐夫叫咗個香酥雞排烏冬,雞排超大份,大到好似豪大大嗰啲咁,配一碗烏冬。(忘記影相)

芒果綿綿冰

九份芋圓