Plato Cafe & Bistro (裕民坊YM²)

2024-04-11 114 views
之前食過佐敦嘅總店❤️ 覺得好有特色又多甜品選擇😋 最近知道餐廳係觀塘裕民square 開咗分店🥰 即刻約埋🐧🐧 buddy 去幫襯😋 餐廳裝修依舊風格獨特,型格十足,簡約得黎又帶點文青嘅味道🥴 餐廳仲特設室外座🤩 打卡影相就啱曬🤭 黎食下午茶,梗係要㨂返佢地嘅精選特色甜品😚 首先當然唔少得餐廳推薦嘅竹炭麻糬千層酥盒子😍❤️ 千層酥新鮮焗起,食落勁鬆化勁香🤤 裡面嘅麻糬煙煙韌韌,Q 彈又有嚼感😚 配埋雪糕食真係絕配👍 唔食走寶😚 之後㨂咗個香蕉朱古力牛角窩夫😋 牛角窩夫熱辣辣好酥脆🤩 牛油味好香好吸引😚 加埋淋滿面嘅朱古力醬真係味道超夾😘 未夠喉決定同🐧🐧 buddy 叫多兩款甜品😈 加點咗自家製麻糬提拉米蘇,同埋日式芝士餅🫶 提拉米蘇好滑好醇,唔會太漏,裡面有煙韌軟糯嘅麻糬餡,口感都幾令人有驚喜😍 值得一試👍 日式芝士餅好軟滑細膩,芝士味濃厚不膩,唔會太甜👍 飲品我地㨂咗Oreo 奶昔同埋玫瑰鮮奶咖啡🫶 奶昔好滑溜順口,奶味好重好正❤️ 咖啡充滿迷人嘅玫瑰香😘 超級高質❤️

竹炭麻糬千層酥盒子

香蕉朱古力牛角窩夫