2018-01-12 180 views
琴日去左黃埔睇戲,經過見到新開九號水產,就行左入去睇下,竟然見到「宏」新開左間分店,門口仲擺好多小蛋卷,好吸引,搞到我想整返件同食埋晚餐!員工都好nice👍🏻不停奉上水,同介紹餐牌食物!我男朋友就叫左大鰻魚飯套餐,鰻魚都好燒得好入味,飯量都適中,鰻魚汁撈飯真係幾正我就叫左個鱈魚飯套餐,鱈魚一d都唔腥,好軟好淋,配埋個鱈魚汁,更加好味,仲有好多配菜,點醬汁都好好食每個套餐都會跟一個沙律、海藻烏冬同小蛋卷!沙律菜都好新鮮,個醬汁酸酸甜甜,好開胃海藻烏冬好幼好有咬口,仲好滑,好多海藻,唔錯香草小蛋卷😋好香好軟熟,中間果層cream好滑抹茶小蛋卷,好香好濃的抹茶味🍵飲品:軟雪糕咖啡沙冰,咖啡好香好濃,雪糕好滑好好味日本青森蘋果汁,好濃郁嘅蘋果味,酸酸甜甜好好飲我地食完飯唔夠喉,我地就叫左個抹茶軟雪糕芭菲,軟雪糕好滑好濃,仲有好多配料,有我最中意嘅丸子、杏仁餅同紅豆等等,我真心覺得甜品整得唔錯整體來說,餐廳食物質素同日本差不多,甜品仲整得唔錯,好高質!

員工都好nice👍🏻不停奉上水,同介紹餐牌食物!

每個套餐都會跟一個沙律、海藻烏冬同小蛋卷!

沙律菜都好新鮮,個醬汁酸酸甜甜,好開胃

海藻烏冬好幼好有咬口,仲好滑,好多海藻,唔錯

香草小蛋卷😋好香好軟熟,中間果層cream好滑

抹茶小蛋卷,好香好濃的抹茶味🍵

飲品:

軟雪糕咖啡沙冰,咖啡好香好濃,雪糕好滑好好味

日本青森蘋果汁,好濃郁嘅蘋果味,酸酸甜甜好好飲

Type of Meal
Dinner