2018-10-22 249 views
呢間餐廳泥過差不多10次了,自從食過一次lunch飲過杯mocktail唔好味之後,只會泥食甜品。聽聞轉左主廚,hot dish都唔錯,所以再泥試試。訂左位之後同一日有人打泥confirm booking,過左一日又有另一個人打泥confirm😰內部溝通不足然後打泥兩次問,其實客人會覺得有少少騷擾🙄以前泥會為客人提供飲用水,宜家一坐低就會問你要咩水still or sparkling water...唔講以為去左fine dining 🙊Menu有兩種,呢一種同iPad版本Appetizer叫左warm romaine salad (half portion)份量足,最好味係塊芝士,溫泉蛋都好食,其他配菜味道都夾再泥係海膽意粉,味道幾特別,少少辣,但份量只有一種,對於一個女仔泥講實在太多,似係2-3人份量😱唔係大份就好,真係食極都未食完😂 我認為waiter有責任提醒客人個份量係幾多,因為我地仲點左其他野,兩個女仔根本食唔晒🤦🏻‍♀️另一款main course點左龍蝦意粉,味道都唔錯,但好少汁,乾左少少。加上又係有超級多既意粉同粉絲,多到係4人份量甘誇張(起碼裝左4次),但龍蝦只有半邊
聽聞轉左主廚,hot dish都唔錯,所以再泥試試。

Still  water

Menu有兩種,呢一種同iPad版本

份量足,最好味係塊芝士,溫泉蛋都好食,其他配菜味道都夾

Warm  romaine  salad  half  portion

Hokkaido  Uni  Korean  Chili  spaghetti

另一款main course點左龍蝦意粉,味道都唔錯,但好少汁,乾左少少。加上又係有超級多既意粉同粉絲,多到係4人份量甘誇張(起碼裝左4次),但龍蝦只有半邊,個比例需要再調校下,或者waiter係落單前講聲會好d😌
Lobster  trio

最後上個甜品,係粟米味雪糕上面加popcorn再加粉紅海鹽。今次waiter就醒目地主動幫我地落左較細既15cm,如果點左正常份量,應該成日唔洗再食野😂 講返味道方面,冇咩特別,算唔錯,但同以前出品相比,冇左果種好驚喜好得意既感覺🙈食過swxxt monstxr既朋友應該有同感,因為爆谷雪糕係香港一早已經有專門店,唔夠新鮮突出。
Pop  mountain  15cm
$604 (Lunch)
Celebration
Birthday