2008-09-07 152 views
屋企人生日, 黎食 lunch buffet 慶祝之前諗過幾間酒店 compare, 見呢度 d 食評讚不絕口所以最後揀左黎 cafe kool有好多唔同類型既野食刺身, 壽司, 海鮮, 中式點心, 熱葷, 印式咖喱, 中式粉麵, 西式粉麵, 肉類, 甜品...壽司都有唔少選擇, 不過賣相唔多吸引, 試左少少, 一般刺身有三文魚, 吞拿魚, 八爪魚, 好似太凍, 而且水準不一, 師傅既刀工亦有 d 不穩, 或者切太多有時呢一 round 好食, 下一 round 唔好食, 過多陣又好似好味返, 真係要撞下手神生蠔係比較細隻, 但幾鮮甜同 creamy, 但自己唔太好, 所以都係屋企人食多凍蝦又係太凍, 無乜蝦味青口又係撞手神, 有 d 好鮮甜, 有 d 就無味, 又有水中式點心麻麻, 有 d 厚皮熱葷蟹鉗太"鞋"一口牛柳夠淋好食羊咖喱羊肉太 "un"中式粉麵無試, 因為都幾易飽肚, 但見在場有不少人食lasagne 唔好食, 仲差過我以前o係超市買既 microwave 食品羅宋湯麻麻, 偏淡, 無咩味, 有酥皮湯, 不過無試鴨胸我覺得麻麻, 有 d 太 un, 但屋企人話 ok羊扒幾
屋企人生日, 黎食 lunch buffet 慶祝
所以最後揀左黎 cafe kool
有好多唔同類型既野食
壽司都有唔少選擇, 不過賣相唔多吸引, 試左少少, 一般
凍蝦又係太凍, 無乜蝦味
中式點心麻麻, 有 d 厚皮
熱葷蟹鉗太"鞋"
一口牛柳夠淋好食
羊咖喱羊肉太 "un"
中式粉麵無試, 因為都幾易飽肚, 但見在場有不少人食
羅宋湯麻麻, 偏淡, 無咩味, 有酥皮湯, 不過無試
鴨胸我覺得麻麻, 有 d 太 un, 但屋企人話 ok
羊扒幾好食, 唔太濃味, 無羶味
肉眼扒幾好, 不過都幾肥下, 一舊有三份一太肥食唔落
甜品有好多種, 賣相好吸引, 不過水準就一般般
唯獨芒果果個幾好食, 好濃芒果味, 好似真係食緊芒果咁
雪榚應該係 haagen dazs
有幾隻味, 可以就咁食, 或者拎去炒
不過屋企人話炒左反而無咁好食, 因為炒得唔"混", 而且雪榚一軟, m&m一硬, 唔多夾
總括黎講我覺得屬於一般, 但以咁既價錢, 我覺得一分錢一分貨, 應該要有返咁上下
所以我俾一個喊, 唔係因為佢難食, 而係唔多值
凍蝦, 青口, 生蠔
各式甜品
串燒
刺身
$227 (Lunch)