2022-01-24 228 views
適逢家人生日🎂家人好鐘意食🍓士多啤梨最近Italian tomato做緊士多啤梨祭完全沉醉於緋紅下嘅甜蜜即刻提前幾日訂左個同家人慶祝生日口感好豐富😍食得好滿足🔸日本士多啤梨芝士撻 $450個撻有21cm,足足有6️⃣層‼️第一層舖左兩層士多啤梨🍓仲要好香甜😍第二層係香滑嘅吉士忌廉。第三層係鬆軟嘅海棉蛋糕。第四層係香甜嘅士多啤梨醬。第五層係用咗兩種芝士焗成嘅內餡。最後一層就係選用Lotus餅乾及烘烤腰果製成嘅香脆撻底。面頭圍住邊位都有鮮忌廉及凍乾紅桑子粒作裝飾,個忌廉面仲灑上士多啤梨粉,令到顏色好靚☺️果味香濃豐富🤩口感真係好豐富,食完真係有幸福感覺💕一個撻已經有多重口感,而且士多啤梨超多。處於當造季節嘅🍓士多啤梨,所以好清甜😋雖然係芝士撻,但唔係全個都係芝士,所以食落唔覺得漏。鍾意士多啤梨嘅朋友唔可以錯過呢款芝士撻!
適逢家人生日🎂
家人好鐘意食🍓士多啤梨