2018-12-27 18 views
同班吃貨既舊同事食飯後 梗係唔夠飽啦 要食埋個甜品就啱啱好啦 〰️絲絲入心〰️$64呢個心太軟都好特別 係將個蛋糕用一塊好薄既餅放左係上面 而下面就係雪糕 當我食用义拮開個蛋糕時 d朱古力醬自然會流叫落去d雲尼拿雪糕度 好特別既食法 雪糕隔離仲有d風乾士多啤梨脆脆 甜甜中又帶少少酸酸地 豐富左個味道〰️桂花白酒燉雪梨〰️$56最近天氣有d乾 所以叫左呢個燉雪梨去潤一潤啦坦白講其實開頭以為呢個雪梨係熱嘅但係原來唔係 佢其實個人覺得咁樣仲易入口及感覺上清涼d 白酒味唔算好濃 但係就真係好潤 另外 雪梨下面仲有一條條桂花糕 桂花味好清香 感覺好fresh〰️芝士粟一燒〰️$58唔講一定以為呢個係一條粟米 個賣相真係好真 仲要有做到粟米一粒粒既效果原來係粟米味既cheesecake黎架 芝士味好濃而且唔會太甜 真係做得好有心思好特別 抵讚

〰️絲絲入心〰️$64

〰️桂花白酒燉雪梨〰️$56