2014-08-30 412 views
今日放工,同事介紹去食。果時大約係3點,可以叫午餐或下午茶餐。門口有吾少人排隊,但我地得2個人,可以即刻入座^__^午餐大約$50~$70,有飯/意粉等等。而下午茶餐大部分都無飯/意粉,但同樣有餐包。我地2個女仔,當然叫左下午茶餐,因為$40~50,有齊餐包,湯,主食同埋飲品。一落左單,湯好快就到左,仲熱辣辣~我飲紅湯,湯汁質地比較濃,似番茄湯,味道濃左少少,菜吾多(我鐘意多菜嘅)。湯飲到一半,杯熱奶茶又好快到左。吾大杯。飲完湯,食左一半雞+沙律,飲奶茶時已經吾熱奶茶茶味吾出,奶味蓋過左,似普通啲即沖奶茶粉。雞沙律中啲雞肉吾多,但肉質好正。雞皮睇落好吸引,但我吾食,因為吾健康~雖然雞肉份量吾多,但沙律好足夠~!材料仲好新鮮~!青瓜好爽脆,薯仔粒好薯,仲有紅羅白,蘋果。我仲食到2~3粒菠蘿同2粒棷果~ 哈哈。同事叫左德國咸豬手,分左1/3俾我。吾咸,保留左豬肉啲肉質同味道。雖然有一大片豬皮,但一D都吾肥膩。我仲食晒^0^配啲黑椒汁,特顯出豬手啲甜味同肉汁,好正。當我地食到大約4 點,門口仲有人排隊~証明間餐廳好受歡迎^_^同事無介紹錯~

奶茶茶味吾出,奶味蓋過左,似普通啲即沖奶茶粉。

2014-08-30
$50 (Tea)
  • 德國咸豬手