2010-11-06
經常浦operice,終於第一次寫食評啦^^今日屋企人難得放假,就決定去甜甜咖啡 ,因為食物唔錯,最重要係可以慢慢食傾下偈,最憎人一食完就趕你走,享受唔到食物同周圍的環境,依到靜靜地,好舒服啱曬我講返野食先,個餐包係牛角包,熱熱地,牛油味好重餐湯要左忌廉湯,有蜆肉,麵包粒,好濃的忌廉味,都幾"結",所以食完餐包同餐湯後已經飽飽地過左成20-30分鐘主菜先上,個人覺得幾好, 有時間消化下個包同湯,我要左檸檬汁龍柳配意粉,由細到大都唔中意食魚,因為好怕d魚骨,不過龍柳就無依個問題,可以放心食,魚肉幾有魚味,(唔係講笑,好難架),個檸檬汁好開胃,不過小左d,意粉好彈牙,有黑椒粒,香口d家姐要左焗肉醬意粉,嘩,係心形煎蛋呀^^有d唔想食佢,個意粉都唔錯,可能成日食肉醬意粉,無太大surprise心形煎蛋呀妹要左西冷配薯菜,我唔太好肉,所以覺得薯條好食d(又係有薯味)最後我要左杯hot choclate,唔會太甜呀妹要左coffee,佢日日訓十個中,又細個,竟然要coffee,佢話依間餐廳叫甜甜咖啡,應該咖啡就係招牌(歪理),杯咖啡唔錯我幾like,不過呀妹就有d失望(苦左d)食完好飽好飽,
講返野食先,個餐包係牛角包,熱熱地,牛油味好重
心形煎蛋
最後我要左杯hot choclate,唔會太甜
食完好飽好飽,出奇地無好口渴的情況,證明無落太多味精good
又過左一個懶洋洋的lunch ^^