2018-02-16 90 views
呢間甜品店位於大窩口呢個地方,平日好少經過,仲以為會無咩人知添,點知到晚上9:00幾時分,店裡店外都已經人頭湧湧,就決定要試一試。首先講下,小店門口貼上各式各樣精美既糖水圖片,好吸睛!有中式、西式,任君選擇!如果你想食飽d,鋪頭都幫到你,佢地提供日式拉麵、西式意粉俾你揀,價錢都份40幾50蚊就有一份,其實都幾低食呀!但今次我同朋友主要係來試甜品既,所以叫左兩樣野,一個係芋圓紫米露$32,一個係海底椰燉甜椰$47。呢到既價錢都好親民,唔會好貴!先講芋圓紫米露,份量一d都唔少,又唔會太甜,除左紫米仲有西米。口感都好豐富! 芋圓都好彈牙,唔錯!海底椰燉鮮奶一樣都好正,原個椰皇燉出來既鮮奶好滑好清甜,加上海底椰夠Kim,冬天食真係不錯👍🏻👍🏻夠滋潤。店內環境簡約,值得一讚仲有自助既免費英式花茶飲☺️有機會下次再試下其他甜品😋😋

芋圓紫米露
2018-02-09