2024-12-11
身為一個甜品控🍰🍦🍮 同時又係蕨餅愛好者🍡,最近發現咗屯門市廣場呢間「甘味處鎌倉」,簡直係天堂呀!😍 聽講銅鑼灣同沙田都有分店喎,下次可以去試吓!🤩 一入到去,就被佢哋日式和風嘅裝修吸引住,感覺好舒服😌。睇完menu,選擇困難症即刻發作!🤯 最後我決定試吓佢哋嘅刨冰🍧同蕨餅,真係冇令我失望!💯首先要讚嘅係 **芒果乳酪蕨餅**🥭!QQ彈彈嘅蕨餅,配上香甜嘅芒果蓉同濃郁嘅乳酪,口感豐富,味道清新,真係一試難忘!🤤 **天空培茶蕨餅**🍵 又係另一種驚喜!培茶味香濃,帶有淡淡嘅回甘,蕨餅口感煙韌,兩者配合得天衣無縫!💖至於刨冰方面,我哋叫咗 **生蕃茄刨冰**🍅 同 **宇治金時刨冰**🫘。生蕃茄刨冰酸酸甜甜,好fresh好開胃!🍅❄️ 宇治金時刨冰就係經典之作,抹茶味甘香濃郁,紅豆綿密香甜,真係透心涼!🍵🍧 兩款刨冰都份量十足,絕對夠兩個人share!👫整體嚟講,甘味處鎌倉嘅甜品真係高質又好味!😋 環境舒適,服務態度又好,下次一定會再嚟試吓其他甜品!🤤 推薦俾所有鍾意食蕨餅同刨冰嘅朋友仔!👍🏻