2022-01-14 1079 views
作為麵包控 一定好認同麵包就係生命🍞呢間麵包店起西環頗有歷史 所以名氣都有咁上下 最出命好似係牛油皮蛋撻不過今日想試吓佢啲麵包款式超多 多數係傳統懷舊款式 好令人回味 (雖然小編都只係大學生🙈)除咗麵包仲有大量蛋糕 撻 賣麵包不斷出爐 啱啱見到菠蘿包出爐 超吸引!全部勁大個 脹卜卜咁我買咗三個麵包▶️燕麥包 ($5)相當健康嘅款式 真係可以見到一粒粒麥皮片起面面頭搽咗層油 令佢有光澤同香啲麵包唔空氣而且幾軟身有嚼口 食落遍甜 口感上食到一粒粒燕麥不過就未至於必試 因為比較普通🍞有啲似厚版麥方包▶️硬豬仔包 ($5.50)超厚身 雖然係硬豬 不過其實入面幾軟 只係外皮厚身 😋當然返屋企再焗一焗就更加脆同香口啦佢似出面西餐配餐湯或牛油嗰隻麵包而且好重手 好有質感 都唔錯👍🏻▶️丹麥條 ($7)見幾靚同埋因為屋企人鍾意食就買咗平時出面麵包店比較少見 或者好細條 外貌又唔吸引呢個就超長身 而且好足料 勁多提子乾 面有啲蜜糖咁 所以甜甜地🍇-超有人情味嘅一間麵包舖 個姨姨超好人 然後見到大部分顧客係啲上咗年紀嘅街坊見到都覺得好親切🥰最主要係佢價錢平 麵包又好大個 抵食👍🏻值得支持嘅小店
作為麵包控 一定好認同麵包就係生命🍞
不過今日想試吓佢啲麵包
除咗麵包仲有大量蛋糕 撻 賣

我買咗三個麵包
▶️燕麥包 ($5)
相當健康嘅款式 真係可以見到一粒粒麥皮片起面
面頭搽咗層油 令佢有光澤同香啲
麵包唔空氣而且幾軟身有嚼口
食落遍甜 口感上食到一粒粒燕麥
不過就未至於必試 因為比較普通🍞有啲似厚版麥方包
燕麥包

▶️硬豬仔包 ($5.50)
超厚身 雖然係硬豬 不過其實入面幾軟 只係外皮厚身 😋
當然返屋企再焗一焗就更加脆同香口啦
佢似出面西餐配餐湯或牛油嗰隻麵包
而且好重手 好有質感 都唔錯👍🏻
硬豬仔包

▶️丹麥條 ($7)
見幾靚同埋因為屋企人鍾意食就買咗
平時出面麵包店比較少見 或者好細條 外貌又唔吸引