2023-12-10 1087 views
本人經外賣平台落了一個外賣自取的 order. 到取餐時我本想友善地同店員講一聲我的 order 餐飲要轉一轉 ( 本身已remark 了) 。 那店員一聽到我是經外賣平台落 order, 已經對我說 , 我們做唔到那邊的 order . 你自己取消, 我說已經俾了錢,他說唔關我事你找平台客服退錢。都唔明你地為咩係都要經佢哋落 order , 你打電話落仲抵。 咁我問佢, 如果我而家同你落order你就整到嘢畀我係唔係。 佢話當然係啦。 ( 即係表示佢係專登唔做外賣平台嘅order, 但我又唔明白點解佢要開機接 order ? ) 其實佢唔想做, 熄咗嗰個平台order 就得喇。 接完單又唔做其實為咩? 那位態度非常惡劣, 頭髮又稀疏的男店員告知。 外賣平台嘅system 好複雜我哋唔識 handle , 甘其實無人迫你開機接 order 的。 甘的態度,永無下次。 但請佢哋關掉外賣平台的機。

甘的態度,永無下次。 但請佢哋關掉外賣平台的機。