2006-07-28 5 views
睇開openrice 知道這間麵店未搬前好出名,於是特登同女朋友去試下。由於我們的對食的喜好和口味越來越似的關係,為免爭食(雖然都係無得爭的),我們破天荒地一齊叫了2個什麼紫菜三/四寶,我叫河粉底,女朋友叫了粗麵底。紫菜是無沙的,至於這裡據聞最出色o既魚蛋和魚片,女朋友覺得魚片ok,厚得來幾好質感,但魚旦就唔彈,墨丸就唔錯;我反而覺得個魚旦和其他肉丸都ok,而個勁辣辣椒油就真係- 怕辣都值得試! 女朋友個粗麵好掂,我建議佢食我個河粉,河粉雖然都係普通貨色,湯底清,不過覺得落了味精。服務唔得,得幾檯客都可以咁慢service,好似生意唔憂做咁,講真,今時今日,$2x 碗麵算幾貴的了,重點係質素麻麻而service 又唔好,暫時來說,無什麼吸引我地再去食多次lor !