2021-06-01
King Ludwig Beerhall是德國菜餐廳, 每次想食德國菜都會來這裏, 今次到位於尖沙咀美麗華廣場的分店, 我們是來慶祝生日的😍。 餐廳裝修以全木為主, 設計具有德國特色。四個人每人選一款菜式和飲品,咖哩農夫包🍞、 德國豬手🍖、 德國香腸拼盤🥨和西冷牛扒🥩, 飲品我們每人點了兩杯, 試下不同的cocktail🍹🍸, 當然唔少得德國啤酒🍻啦!▫️咖哩農夫包🍞~ 農夫包好大個, 外皮脆口,裏面軟身吸入咖哩汁的味道,幾好味, 雞肉也很嫩口。▫️德國香腸拼盤🥨~ 食德國菜,點少得香腸拼盤, 幾款香腸各具特色, 一口咬下啖啖肉,真是超滋味。▫️西冷牛扒🥩~ 五成熟的西冷牛扒, 肉質算嫩, 但筋位比較多。▫️德國豬手🍖~ 外皮焦香酥脆, 配上酸菜和芥末醬味道更佳。▫️甜品🎂~ 原來餐廳有蛋糕供應, 精緻又美味。▫️飲品🍹🍺~ 我們各點了幾款不同的飲品, 大致上cocktail都幾好, 紅酒亦不錯, 啤酒超大杯。帝樂是一間適合三五知己飲酒食飯的好地方, 慶祝節日也是不錯的選擇。🖖🏻🤩
▫️甜品🎂~ 原來餐廳有蛋糕供應, 精緻又美味。