2006-03-08
當日原本打算兩個人慶祝,但最後竟然變成四個人一起食飯;都無所謂啦,多人開心嗎!我們叫了一個二人餐及另加了一些食物;而食物包括有三隻銅蠔、油金魚手卷、大池魚、活赤貝、石鯛、刺身、時令沙律、麵豉湯、鐵板燒羊扒、車海老、自家制雞骨扒、鮮墨魚牛油燒、鐵板日本草菇、日式炒飯和自家制甜品。銅蠔- 聽說味道鮮甜又滑,可惜都幾細隻,一隻真係唔多夠喉。油金魚手卷- 因我唔多喜歡食蠔,所以叫了這個,油金魚味道一般,唔算太好,可能好的都做了刺身吧。大池魚- 很新鮮,味道比較淡口,但很煙韌;如切得再薄一點,相信口感會更加好。活赤貝- 新鮮嫩滑又香甜,煙煙韌韌,但份量都幾少,每人只食得二粒。石鯛- 切得好薄,味道比較淡口,要點上醬汁,才能食出石鯛的鮮品。刺身- 內有三文魚、墨魚和劍魚,味道新鮮。鐵板燒羊扒- 帶有陣陣的酒香味,羊肉切都一粒粒,新鮮嫩滑唔韌,醬汁很好味,撈飯食都唔錯。車海老(大蝦) - 炸過的大蝦,外脆內嫩,一食就知道係新鮮的大蝦。自家制雞骨扒- 我想應該係雞軟骨,煎得好香又入味,但我返而喜歡伴旁邊的薯蓉,我認為更加好味。鐵板日本草菇- 很香牛油味,雖然都幾多油,但草菇味道又真係幾好。日式炒飯-
銅蠔- 聽說味道鮮甜又滑,可惜都幾細隻,一隻真係唔多夠喉。
刺身- 內有三文魚、墨魚和劍魚,味道新鮮。
日式炒飯- 炒得一粒粒,又唔會太干身,很香味道也很好。
自家制甜品- 係布甸,很滑又唔會太甜,但味道一般。
這裏的味道唔錯,可以考慮再來食,而且還唔收開酒費。