2020-04-02 1762 views
【黃店推介 - 慶祝媽媽生日飯🎂 - 中環The Balcony】🐷🐷 💭大家好!前兩日係豬仔家族嘅大日子!! 係阿媽18歲生日啊!!!🎂🥂👏!!! (🐷🐷🐷🐷: 一齊同媽媽講聲🗣️生日快樂!!) 咁開心當然要食大餐慶祝啦! 老豆冇得wfh就跟和你EAT揀咗間中環樓上西餐! openrice book 位仲有75折架!! 入面環境幾有feel, 以藍白做主題, 配希臘愛琴海嘅相做佈置, 幾有情調, 仲有$99 兩小時任飲紅白酒/啤酒/果汁/汽水...生日紀念日慶祝大家又多個黃色選擇啦!!🐷🐷💭呢間和你EAT寫話老闆支持網媒同言論自由, 希望大家支持獨立媒體, 唔好好似大陸咁淨係接收到官方資訊!! 至於🐷🐷最關心嘅美食呢! 小店有好多$1xx主菜選擇, +$78就可以變套餐, 另外仲有$2XX-$3XX 嘅高級餐, 而我咃就揀左個$588 二人套餐! (75折埋$500 有找, 每人唔使$250!)🐷🐷💬1️⃣二人套餐:沙律+湯+前菜x2 主菜x2+甜品+咖啡/茶(折後$499.8)套餐中環嚟講好抵食! 田園沙律好開胃, 龍蝦湯更加推介, 真材實料, 好杰身, 不過係細杯左啲🐷😛

套餐中環嚟講好抵食! 田園沙律好開胃, 龍蝦湯更加推介, 真材實料, 好杰身, 不過係細杯左啲🐷😛 前菜主菜都有兩份, 後面介紹! 至於甜品平日會係一個拼盤, 由於老豆openrice book 位時寫左慶祝生日, 甜品upgrade 咗做火焰雪山 (🐷🔥火燭呀!!!💨)! 蛋白入面係自家制薑汁雪糕, 好特別, 甜甜哋又有薑味, 同埋雪山一齊食有冰火交融嘅感覺😆! 跟餐仲有餐茶, 而老豆為咗比節日氣氛阿媽, 加咗$99 任飲紅白酒!! 結果飲左成支😌😴

🐷🐷💬2⃣前菜x2 (法式田螺配黑松露及芥末薯蓉+北海道帶子配波蘭汁)
前菜好精緻, 三隻匙根仔放三粒田螺, 一啖一粒。田螺好juicy!跟薯蓉都試得多, 配有Wasabi嘅薯蓉原來又幾好食架喎!! 至於帶子好大粒! 煎得幾香口, 食帶子鮮味基本唔使落太多野, 配埋佢塊醃過嘅蘿蔔都幾match啊!

🐷🐷💬3️⃣主菜x2 (美國烤雞配芥末薯蓉+西班牙珠扒配磨菇意大利飯)
先講烤雞!一個字:好脆!! 大大碟雞兩個人分都得, 雞皮好香脆, 調味亦好足夠, 就算食雞胸部分都唔會好dry 或者無味! 又係配番特別嘅芥末薯蓉, 好味!! 至於🐷豬仔唔食得嘅珠扒就幾厚身, 可能為左熟透所以肉質有少少硬身同乾身, 但配住creamy嘅意大利飯同薯蓉其實都可以接受~!

🐷🐷💭當日小店全晚只得兩台客🥺冇告急只係因為覺得有其他更有需要嘅同路人要大家幫忙! 但睇得出小店每日都在捱!! 希望附近返工嘅人考慮下嚟食set lunch 同dinner la!!
$350 (Dinner)
Celebration
Birthday