2020-09-23 2176 views
今年生日冇得外遊,男朋友就BOOK左酒店既STAYCATION PACKAGE同我慶祝下PACKAGE包左$1000既餐飲回贈,一早聽過HUGO'S既大名已經好想試,咁就岩哂喇見到好多人都會揀LUNCH,的確好抵食,但生日飯始終想夜晚食,一於睇下有咩特別先先送上一籃餐包,暖暖地睇完MENU因為我地唔系太過肚餓,但我又好想試下唔同既菜式,咁就叫左一個SET再加多個MAIN就岩岩好Classic Set 5 Courses $1,388頭盤先泥左OYSTERS,非常鮮味香蒜牛油焗田螺超香既香蒜牛油,好惹咪又唔會過鹹,餐廳好貼心幫我地分左2盤上,田螺又大大粒Lobster Bisque最想試既其中一道,龍蝦湯,廚師係面前即席烹調,加上Brandy再點火,視覺效果好滿足,龍蝦湯濃郁而不過鹹,淡淡酒香,配上忌廉令個湯更順滑,令人好回味Grilled Iberico Pork Loin and Liver散叫既呢個燒伊比利亞豬扒及豬肝,豬肝好香,豬扒好Juicy唔鞋另外上既呢個法式芝士薯蓉我就覺得膩左啲喇,下面跟牛柳既薯蓉好味好多,如果鍾意食芝士既應該會好鍾意呢個法式黑胡椒牛柳另一道我好想試既菜式

先送上一籃餐包,暖暖地
Bread

Classic Set 5 Courses $1,388
頭盤先泥左OYSTERS,非常鮮味

Oysters

香蒜牛油焗田螺

法式焗田螺

Lobster Bisque

Grilled Iberico Pork Loin & Liver

法式芝士薯蓉

法式黑胡椒牛柳
另一道我好想試既菜式,食牛當然要食MEDIUM RARE,牛柳好重黑椒味,我覺得可以少啲都可以,時間控制得好好,係粉紅色既牛牛,不過生不過熟,薯蓉都好滑,好好食

法式黑胡椒牛柳

HUGO'S Hazelnut Nougat Soufflé
甜品揀左HUGO'S自家既Hazelnut Souflé,訂台時講左係慶祝生日,餐廳貼心寫上生日牌,提我地唔好影太耐,因為Soufflé會下陷

Celebration
Birthday