2010-08-18
因係member生日者free, 我和honey 兩口子展開membership 暴肥buffet journey pt. 2去試下。又係首次去。計法係$278x2x110%-$278。仲有泊車$40/每小時。哈哈,本身人老了唔食得多,平時好日都唔食buffet;而家…暴肥喇! 唔講野食住。想強調佢既service 由telephone booking manner、代客泊車(上次北角”綠茵閣”反而要自行泊車)、帶位、進餐、食完埋單都係excellent~! 我既birthday mood就更加pleased & excellent~! 由一開始telephone manner已令人窩心及難忘,very nice。後來知道原來telephone call時佢地俾左少少wrong messages比我並向我道歉澄清but I feel fine, because of their sincere manner. Must say thanks to Maggie, Alex, Cheung… etc。往往有d大型hotel (eg. Admiralty的Coxxxd)的telephon
唔講野食住。想強調佢既service 由telephone booking manner、代客泊車(上次北角”綠茵閣”反而要自行泊車)、帶位、進餐、食完埋單都係excellent~! 我既birthday mood就更加pleased & excellent~! 由一開始telephone manner已令人窩心及難忘,very nice。後來知道原來telephone call時佢地俾左少少wrong messages比我並向我道歉澄清but I feel fine, because of their sincere manner. Must say thanks to Maggie, Alex, Cheung… etc。往往有d大型hotel (eg. Admiralty的Coxxxd)的telephone manner反而bibibaba趕收線,語氣好”掘”令人”難忘”。 現場full house,人手不足但service勤快,仲安撫到一些”無理牢騷”的伯伯/家庭客。
Very good service though it’s a small hotel.
講野食:
原來係任飲drinks, 我地要了coke, orange juice, red wine. 淺嘗半杯仔wine,收手。
冷盤有雪蟹腳、翡翠螺、藍貝、蜆、鮮白蝦。雪蟹腳好少refill兼越fill越少,最慘係有個伯伯一個人來食,佢係全場第一個去拿雪蟹腳但佢竟然拿了成盆的90%,即係約有22隻全是粗粗的蟹腳!!!!! 只餘5隻。其他人都O哂咀。雪蟹腳都幾好味,只是我坐得太遠根本趕唔到去拿refill。第3 round佢refill時只有8隻,我和另一男子大概太”斯文(stupid)”只各夾一隻雪蟹腳之時,有位太太忽然伸手出來”掃落葉”夾公仔,一下便夾走5隻又清光了。嘩,好”勁”! 可能太多family客難免要”競爭”食物一下。
白蝦比較甜,蜆好觧甜、藍貝冇味。失望冇淡水龍蝦, 翡翠螺。
蝦刺身好觧甜,但只獲分2隻。其他刺身一般。
羊扒幾好味呀,其他野一般。路過counter個chef送碟剛燒串燒combo比我,OK喎味道唔錯。試下佢的連蓉西米焗布甸… 冇乜連蓉但質地好好。好喜歡佢d salad bar、豬耳、煙三文魚、但蒸魚較老。
甜品少但夠勒! 好喜歡佢的草莓千層雖然”林"左dd。芒果糯米茲也軟熟呀最衰我飽冇肚食啦。那個綠茶朱古力杯及草莓杯也是可以encore的,但我地冇試nestle ice cream仲有勃仔糕。
服務好好,食物quality和價錢我都冇太大要求,反正本身細食。呢度service令我可以enocre。Very funny & happy b’day dinner! Haha!!!!!
(之後,16/8被朋友約食重聚飯... 點知出來才知佢又係booked buffet@CWB... become "暴肥3", very fat!!)