2017-10-26
去完沖繩返黎,仲好想食日本野rrr 加上又到自己生日,朋友仔就梗係帶我去食日本菜,一解思"日"情愁laaa首先黎個 「海葡萄野菜沙律」,大家知我心也,好似返番去沖繩一樣,海葡萄同冲繩食個d無分別,爽口彈牙,呢個開胃菜!日本菜又點少得大大件壽司,所以點左份「天蝦卷」,朋友仔吾鍾意食沙律醬,餐廳又肯幫我地另上沙律醬,細心服務!再讚!(其實無醬,也好好味,可以品嚐到食材原味都吾錯!)之後大家見到日本餐廳竟然有西班牙野食,勁啊! 所以試埋個「西班牙燒雞」,開頭仲擔心會"乾爭爭",點知一口咬落去,又吾錯喎,吾Dry又吾太油,剛剛好!再再讚!最後仲點了「燒日本芝士年糕」代替生日蛋糕,祝我工作步步糕升!又真係幾好味!幾獨特!又香又滑又鬆軟!簡直打破年糕只有鹹同一pat野ge舊有印象!再再再讚!(老闆溫馨提示:剪開年糕加糖食先可以更加出到內在的牛奶芝士味!)呢餐生日飯,大滿足!讚讚讚讚讚讚讚讚讚!

呢餐生日飯,大滿足!讚讚讚讚讚讚讚讚讚!