2013-11-25
生日就豪(蠔)一次 (長期減肥作戰的我都唔理得咁多)BOOK左7 PM兩位, 食到10 PM我地兩個人登都未坐暖就出左去拎野食蠔有美國, 愛爾蘭, 法國, 澳洲每人每次只可以拎3隻 , 新鮮即開我選擇左法國 海水味唔重 , 少少咸 , 好鮮甜~~~長腳蟹: 鮮甜 , 係要自己拆就比較辛苦蝦: 爽口彈牙青口: 肉厚鮮甜螺: 肉比較硬 , 都算鮮甜前菜沙律係任叫的生菜新鮮爽口 , 蟹肉雲吞就唔係好食得出蟹肉好好味AR~~~唔洗自己拆得咁辛苦就啖啖肉配黑醋汁, 好鮮甜好香濃的芝士 , 蟹肉依然鮮甜燒汁好濃 , 不過肉質好乾 , 重"鞋"過煲湯D豬肉大愛即炸的粗薯條 (因為怕太飽, 食左幾條就放棄)南瓜好甜甜品係好多款式, 不過只有拿破崙係好味菠蘿我食左好多 (搞到我食唔落其他野)只有焦糖燉蛋好味 (不過味道都係偏甜)自製左一個生日窩夫比自己~~~配上Haagen-Dazs既士多啤梨雪糕~~~~過左我一個好完美的生日
BOOK左7 PM兩位, 食到10 PM 我地兩個人登都未坐暖就出左去拎野食 蠔有美國, 愛爾蘭, 法國, 澳洲
每人每次只可以拎3隻 , 新鮮即開
我選擇左法國 海水味唔重 , 少少咸 , 好鮮甜~~~ 長腳蟹: 鮮甜 , 係要自己拆就比較辛苦
蝦: 爽口彈牙
青口: 肉厚鮮甜
螺: 肉比較硬 , 都算鮮甜 前菜沙律係任叫的
生菜新鮮爽口 , 蟹肉雲吞就唔係好食得出蟹肉 好好味AR~~~唔洗自己拆得咁辛苦就啖啖肉 配黑醋汁, 好鮮甜 好香濃的芝士 , 蟹肉依然鮮甜 燒汁好濃 , 不過肉質好乾 , 重"鞋"過煲湯D豬肉 大愛即炸的粗薯條 (因為怕太飽, 食左幾條就放棄)
南瓜好甜 甜品係好多款式, 不過只有拿破崙係好味 菠蘿我食左好多 (搞到我食唔落其他野)
只有焦糖燉蛋好味 (不過味道都係偏甜) 自製左一個生日窩夫比自己~~~
配上Haagen-Dazs既士多啤梨雪糕~~~~
過左我一個好完美的生日