2023-08-17
27/7/2023Birthday dinner continues 今晚一行六人去咗 潮州鹵水大飯店,聽個名以為係食潮州中菜🤣🤣其實係任食打邊爐,選擇B, C 可以食埋shake shake 海鮮 (每人半隻龍蝦,扇貝,鮑魚,青口、蜆、魚蛋、粟米),揀咗蒜蓉味,有職員即場幫你shake shake 。(因為佢係即場撈嘅,所以其實啲蒜蓉味係唔入味,要件海鮮連埋啲蒜蓉一齊食就會好啲)整體海鮮都算新鮮。之後打邊爐湯底揀咗滷水味(感覺上越食越鹹🤣🤣, 肉類都係用QR code 點嘢食,同埋可以出去拎吓啲蔬菜、丸、餃果d . 最驚喜係生日會有播歌環節、同埋有個大燈牌俾你影相🤣🤣🤣🤣🤣雖然看似有點尷尬,但其實只要唔影響別人,我哋自己又玩得開心(其實隔離枱都想影嗰個燈牌🤣🤣🤣🤣)本身係食2.5 小時,我哋7:00入座,食埋蛋糕離開都差唔多10點半 ,佢都冇趕我哋走。同埋服務超級好,個個職員都好有善又有禮貌。(雖然忘記咗生日送氣酒,不過都冇所謂啦)同埋可以四人一個人免費,都幾抵呀。
Birthday dinner continues