2012-08-19
約了一個月的生日晚餐由朋友話事後去了金巴利道的聚手工火鍋, 呢間新開的火鍋店竟然有齊我喜歡的新鮮刺身 & 勁好味的火鍋湯底, 食完呢餐再減肥啦!! 因為要等齊人, 所以先叫了點小吃, 鶢泡魚干、泡椒木耳& 椒鹽九肚魚, 估唔到整得好好味,大家都意想不到啊! 小食後, 再加一個刺身拼盤 & 清酒一支喔! 朋友們好快就到齊,大家睇完餐牌後就決定叫個雙併湯底(招牌梳囉魚湯 + 四川麻辣湯); 牛肉雙併, 分別是牛小排及牛展, 肉汁豐盛、香濃美味。獅子狗芝士丸, 我就從未食過, 超正. 另外,店員推介了全用人手打造丸類,我地就叫左手墨魚丸加蝦丸釀,丸子爽口彈牙。可能因為之前的食物太正,所以我覺得松露餃及水餃皇就一般啦! 最後,還有生果及西式甜品,分別是西瓜雪葩、芒果奶凍及Brownie。這夜和中一已認識的知已聚在一起吃火鍋,食物 & 環境都令各人十分滿意,大家已約定下次聚會會再光臨。(有些hard sell tim!!
因為要等齊人, 所以先叫了點小吃, 鶢泡魚干、泡椒木耳& 椒鹽九肚魚, 估唔到整得好好味,大家都意想不到啊! 小食後, 再加一個刺身拼盤 & 清酒一支喔! 朋友們好快就到齊,大家睇完餐牌後就決定叫個雙併湯底(招牌梳囉魚湯 + 四川麻辣湯); 牛肉雙併, 分別是牛小排及牛展, 肉汁豐盛、香濃美味。獅子狗芝士丸, 我就從未食過, 超正. 另外,店員推介了全用人手打造丸類,我地就叫左手墨魚丸加蝦丸釀,丸子爽口彈牙。可能因為之前的食物太正,所以我覺得松露餃及水餃皇就一般啦! 最後,還有生果及西式 甜品,分別是西瓜雪葩、芒果奶凍及Brownie。 這夜和中一已認識的知已聚在一起吃 火鍋,食物 & 環境都令各人十分滿意,大家已約定下次聚會會再光臨。(有些hard sell tim!!