2012-10-18 605 views
上個星期三同事生日,我地一行十三人去左呢度飲茶,呢間酒樓新裝修,裝修後好豪華的FEEL,全間都係西式佈置,真的好靚.我地叫左好多點心及兩個飯麵,點心好有水準的,我覺得蝦餃好好味,入面好多隻蝦的又爽口,仲有鳯爪好入味,辣辣地好惹味,燒賣都唔會好多肥豬肉,好味,牛展又香又薄身,正,薄撐係足料及香口的,星洲蘿蔔糕原來係咖喱味道的,有點怪,脆豆腐外脆內軟好味,牛肚都係好入味及爽口,蝦角,腐皮卷,咸水角全都好味又香口,豬腩仔今次較肥,牛色左少少,有個黃炒豬潤,D人只係食晒D豬潤,淨番D肉係度,我見塊豬肉都好大塊的,瑤柱鳯眼餃都係好多蝦的.我們叫左一個福健炒飯及一個蟹肉伊麵,福健炒飯好多料好味道,好快食晒,可能多料又濕濕地既關係,所以都好鍾意食呢個飯,但係蟹肉伊麵味道好淡,唔係好多蟹肉炸喎,一般喎.加少少醋就可以帶出D鮮味,所以都唔係好多人食呀.這裏的點心都有八折的,可能環境太HIGH,D人覺得價錢都唔方平,所以好少人,個場唔FULL架.咁樣就服務好一流啦,好容易就有仕應招呼到你啦.

2012-10-10
Celebration