2020-07-29 310 views
七月份係媽媽嘅生日,做女嘅當然要買啲特別啲嘅蛋糕俾佢食啦!因為媽媽好鍾意食忌廉蛋糕,而且對於蛋糕嘅質感亦有要求,所以買咗呢款法國香梨無花果蛋糕。呢款蛋糕嘅外型都幾吸引㗎 !我們夾白色忌廉包着,雖然望落去蛋糕嘅款式比較簡單,不過勝在味道出色,連媽媽都鍾意食La famille 出名嘅一定係佢哋嘅戚風蛋糕,呢款蛋糕除咗包含戚風蛋糕嘅質感,滿滿嘅忌廉口感同戚風蛋糕兩者相輔相成,食落超級鬆軟!鬆軟嘅口感真係完勝!棉密鬆軟,個質感好好!而且有別於一般嘅戚風蛋糕口味,呢一款用上果花果做主,而且蛋糕入邊夾雜着香梨同無花果食蛋糕最鍾意就係有一層口口嘅忌廉包住,呢一款真係滿足晒我嘅願望!比起平時嘅蛋糕佢呢一款相對冇咁甜,感覺上冇咁邪惡

2020-06-28
Celebration