2009-02-02
初六我舊曆生日,媽媽一般都會同我出去食飯慶祝的,今年初五預早出左去食PIZZA HUT,呢間PIZZA HUT搬左過嚟,第一次嚟,未夠七點已有好多人係門口,我地等左一陣就入去坐,呢度比之前果間細D,我地坐在窗口位及是SOFA椅的,都幾舒服的呀!睇左一陣餐牌,見東亞咭有折不過我地冇及食新出的龍蝦仔PIZZA,好似都唔太吸引,於是我們散叫,叫了一個大的超級至尊+芝士脆邊,一個蒜蓉飽,一客香蒜肉絲意粉,一客雞皇飯,一客拼盤,先來蒜蓉飽,都幾好味呀,不過佢地話冇以前咁脆,我都覺係較淋身的,拼盤有雞亦四隻,四條香腸,四個炸洋葱圈,配茄汁及忌廉汁,雞亦好味,好香口,洋葱圈都好味呀,不過唔夠香脆,香腸普通,大至尊好大個呀,好多料,有肉碎,蕃茄乾好脆,火煺絲等等,有八件都大大件的,個芝脆邊都好脆及有好多芝士流出嚟,不過一定要趁熱食,因凍左D芝士會結左唔好食.香蒜肉絲意粉都好多料,有火煺,肉碎,洋葱,磨菇,青豆,紅蘿蔔粒,呢個清清地好味.雞皇飯都好味呀,好多雞肉,都好熱辣辣的,嘩食到好飽呀!