喺台中食過一次無老鍋,終於喺香港開!! 太想試所以直接提議自己生日飯要食呢間哈哈|ω•` ) 👨🏻‍🍳🤳🏻鴛鴦鍋 | 麵包豆腐白湯鍋+無老辣香鍋 $88/位 ❤️‍🔥🍨 冰淇淋豆腐白湯鍋就咁撈下都撈都到好多唔同材料,係個湯啱啱開始滾嘅時候我哋已經即刻畢左碗嚟飲~ 呢個湯底可以當湯咁飲! 味道好溫和,飲落好暖喉暖身🥰,不過食到後期我地發覺開始太重薑辣味所以夾起左啲薑(真係好多薑夾極都有😵‍💫😹)我係為咗個湯底而嚟㗎🥳飲完好滿足(/ω\)勁鍾意冰淇淋豆腐個口感._. 佢用花枝漿同豆腐漿做,我覺得咬落去好似煮得好腍嘅饅頭咁\(//∇//)\ 🥘 個辣鍋夠惹味,煮到後期都唔會積咗好多油喺面😳配埋啲鴨血食超級正😭 無老鍋嘅鴨血同埋麵包豆腐可以任添,兩樣都非常出色,鴨血好滑好滑🥺麵包豆腐超索汁(小心太熱😹),每啖都好似飲埋湯咁好好食😂 我哋添左一次,個侍應成兜鴨血同麵包豆腐倒晒落嚟,唔係比三兩舊就算嫁!!!佢每枱會擺定四支佐熱咗嘅湯,可以自己隨時加,好方便🥰都可以叫侍應幫手加原味湯汁👨🏻‍🍳🤳🏻上選牛小排 $388 💛份量都算多,我會比較想食入口即溶嘅牛肉所以揀咗上選牛小排🤤,聽講封門柳好好食有機會

我係為咗個湯底而嚟㗎🥳飲完好滿足(/ω\)

👨🏻‍🍳🤳🏻上選牛小排 $388 💛
份量都算多,我會比較想食入口即溶嘅牛肉所以揀咗上選牛小排🤤,聽講封門柳好好食有機會會試吓😳

👨🏻‍🍳🤳🏻台灣直送老油條 $68
其實係幾好食,食法同響鈴差唔多,但係老油條會好飽肚!

👨🏻‍🍳🤳🏻招牌手工三色滑 (瑤柱滑|蝦滑|蟹膏滑)$168
比較有印象嘅係個瑤柱滑,食得出瑤柱香都證明佢足料。蝦滑都係啖啖肉🤤

👨🏻‍🍳🤳🏻手切牛黃喉 $98
👦🏻介紹先知係牛嘅血管😳覺得新奇所以嗌咗份,份量都幾多😂上網睇話煮2分鐘就得,再問侍應話煮幾十秒都夠,佢嘅口感厚脆,千祈唔可以煮太耐如果唔係就會變食車軚😂

👨🏻‍🍳🤳🏻梅花豬肉 $108
每一片都好薄,味道上相對就冇牛小排咁出色~

👨🏻‍🍳水蜜桃沙冰 💛
每枱都會送,可以解膩,幾好飲🤤原來都可以refill但係我地唔知ಠ_ಠ
我覺得無老鍋湯底+可以無限refill嘅鴨血同豆腐係非常出色,冇令我失望🌞其他食物我地都滿意,但係食完諗翻轉頭又覺得未到好有亮點~ 好老實講佢食物價位稍高,好掛住台灣物價🥲 推薦大家過咗個19限聚令之後約幾個朋友一齊去食,會抵食啲!!
✨之前仲有晚市嘅時候上網睇過都係得返夜晚9pm之後有得book,其實可以試吓Walk in,上網見有啲人話Walk in都唔使等太耐。但係如果唔介意食夜晚9pm其實都可以(餐廳唔使趕翻枱可以唔洗食得咁趕啊😛不過我哋食嗰日係中午時段都無催我地走🙈)
✨之後先知原來食唔晒揀攞走佢會pack埋湯底俾你!!! 呢個真係估佢唔到!!

$500 (Lunch)
Celebration
Birthday