2007-09-10 12 views
第二個食評。話說尋日係小弟生日,阿媽諗住近近地食餐飯算,就book左呢間位於坑口村既Lardos。一埋位就送上沙律同埋餐包,OK啦。我自己本身勁鍾意食Burger,二話不說就叫左個Black Angus Burger,塊Patty要Medium Rare,跟焗薯,焗薯Toppings上齊。阿媽要左個羊架,Medium Rare,又係跟焗薯,齊Toppings。細妹食唔到太多野,淨係要左個炸芝士,阿媽話唔夠,再要多個炸物併盤(有炸洋蔥,炸魷魚圈,Fish & Chips),野飲我兩兄妹每人要左杯Lime Soda,阿媽要左杯紅酒,但係乜酒我就真係唔清楚喇。囧rz十幾分鍾後,炸物送到。我試勻咁多樣野,覺得炸魷魚圈同埋炸洋蔥最好食,細妹就係咁食碟炸芝士。岩岩好食哂盤炸物,Main Course就送上,真準時我先食個焗薯,我加哂所有Toppings(蔥花,Sour Cream,Parmesan同埋煙肉碎)落去,嘩!熱辣辣既薯仔令Parmesan溶化,加上凍凍地既Sour cream,溫度夾得岩岩好。咁多樣Toppings加埋一齊,口感好到唔識講。食左半個焗薯,大鑊,開始飽添,就即刻收口,食個B
第二個食評。
一埋位就送上沙律同埋餐包,OK啦。

岩岩好食哂盤炸物,Main Course就送上,真準時
食左半個焗薯,大鑊,開始飽添,就即刻收口,食個Burger。個Burger既包係用好似麥記豬柳漢堡果種English Muffin,我唔多鍾意。個包有好多料,塊Patty都好大舊,冇記錯仲大過Main St. Deli.既Ultimate 54 Burger。
大舊又點,舊Patty好明顯係Overdone,同我order既Medium Rare差好多,起碼有八九成熟。叫落冇乜汁,預左,咁熟仲有汁咩?同埋D肉好散,食食下成散哂舊Patty解體,我索性食哂個包同埋其他料,再用叉就咁食D肉碎!
好彩一早我切開左一半,成個食都唔知點算。
最後食剩半個薯仔同埋薯個包就唔要,俾個Waitress包起佢。阿媽就俾左少少羊架我試,加上Mint Jelly真係好正!

食完Main Course,我都飽到唔想要甜品。阿媽淨淨雞同個Waitress Order左一個Chocolate Bomb Cake做「生日蛋糕」,真係好驚喜。更驚喜既係,呢個蛋糕入面有軟心朱古力,熱辣辣,口感好好。隔離有兩個朱古力雪糕球,我食雪糕只會食XTC同埋Cova,冇估到佢地會用XTC雪糕,所以俾左阿媽食。阿媽食完,個Waitress問我做乜唔食,我話我淨係食XTC同埋Cova既Gelato,佢先話呢D係XTC Gelato黎!激死囧

總括黎講,除左個Burger之外,其他野食都好好食,服務都好好。