2017-08-27
生日正日飯Omakase有好多選擇,今次想試依間係朋友介紹嫁我地2個選擇左SakuraOmakase的好處就係我依d選擇困難症患者唔洗煩第一道。魷魚麵。sauce係酸酸地加紫菜,魷魚咬落似一條一條咁,其實係一塊切割成咁,好開胃!我預備好食好多野啦第二道。魚肝係中間,唔需要用soy sauce,因為佢有saucing,口感岩岩好,我本身唔係魚肝愛好者,食落都幾like第三道。櫻花蝦(My favourite!)。佢嗰隊鹽其實係櫻花蝦殼磨成粉,食落好似海鹽咁,但多左鮮味。櫻花蝦肉結實,食得出係好新鮮第四道。Toro!係咁多個菜式入邊依個比較遜色,無係日本當地咁有魚油味(個人對Toro要求比較高)但比起香港其他餐廳都唔錯~第五道。煙燻鏗魚。依隻食法真係好好味!!完全帶出魚的鮮味但肉質仲係sashimi咁。大贊!第六道。唔記得咩魚都係唔洗saucing,口感正第七道。貝!佢仲係我地面前拍佢,佢先縮摺埋,表示真係好新鮮第八道。沙甸魚。估唔到咁好味第九道。日本白海膽。廚師話係北海道黎的,係全部海膽中最靚的就可以入到白海膽行列裡。加係面的係「海膽汁」。配搭一齊好鮮甜,口感好美味!第十道。火燒唔記得咩
我地2個選擇左Sakura
Omakase的好處就係我依d選擇困難症患者唔洗煩
第六道。唔記得咩魚都係唔洗saucing,口感正
第七道。貝!佢仲係我地面前拍佢,佢先縮摺埋,表示真係好新鮮
第八道。沙甸魚。估唔到咁好味
第十道。火燒唔記得咩魚。
生日小Cake。上面的玫瑰花係可食用玫瑰,日本種植直飛香港,咬落無乜味~
Overall,味味都有surprise,唔錯唔錯。今個生日飯好滿足呀!