2016-11-08
家姐生日,當然去下新地方。係眾多餐廳下,家姐揀左呢間what the pho試。本身一直以為冇得訂位,於是一心打算walk in啦。點知去到發覺佢有app可以預先拎定飛,確係方便,但一早知會更好!入到去,我地一行5人,佢比一張長的8人枱我地,仲話之後可能會有人搭枱。我就唔係幾想,見有張4人枱,就問可唔可以加凳。其實正常人都想成班人一山齊坐,邊個會想搭枱呀?!點菜時間:唔算做得好出色,對比真正的海南雞飯仲有d距離,但算入得口啦,起碼雞嫩,皮爽。個人覺得最正係小食拼盤,滿足晒為食嘅我,又想試呢樣又想試果樣嘅心態。春卷炸得好脆札肉厚到好似午餐肉,燒得香,好正!香茅牛肉蝦片,味道配搭好好,又脆又香。中間沙律食落好清新個人最愛紙米卷!清新,紙米夠軟,配搭雞絲同蝦肉,味道一流!原個椰青炒飯比想像中差。一方面椰汁佢得面果層有,下面同普通炒飯冇分別,加上個汁幾強烈,口感一般。驚喜之作!可能冇期望。首先有5大塊豬頸肉,濕炒的水分量剛好,唔會水淋淋,又唔會太乾!正常咖哩雞,咖哩唔係辣果種。我地即刻叫左兩碗飯,撈白飯一流!加甜品單叫左糯米飯,侍應話冇黑糯米,剩白糯米得唔得。由於我地好喜歡食呢個,冇黑糯米都照
係眾多餐廳下,家姐揀左呢間what the pho試。
點菜時間:
春卷炸得好脆
札肉厚到好似午餐肉,燒得香,好正!
香茅牛肉蝦片,味道配搭好好,又脆又香。
中間沙律食落好清新
整體黎講都叫唔錯,只係侍應要再醒目d,途中要多隻西匙,佢比左中式匙囉!