2019-10-29 1538 views
一班同事想和我慶祝生日。但又想搞些新意。經常放題和酒店自助餐其實都幾悶。所以今次想試吓這間海鮮軍艦鍋。本來想試銅鑼灣間分店。但打極都唔通。最後打去佐敦問個究竟。發覺原來佐敦間分店已經結業。那就過海試一次。其實現在已經唔需要早很多就訂位成功。訂位時間和人數都隨時可以變動。都唔需要比訂金。講返當日經歷:其實未齊人都可以入座。佢哋會送上調味料比大家自己調配合適的醬。我們今次七人到來。份量是七人份量。擺盤非常靚。但原來餐廳係唔包飲品。茶水都唔包。要飲茶就要比茶錢。還要一比就要比一圍。我們最後決定叫飲品更抵。側面都很用心思。大家都很開心。最後齊人後佢哋會落湯。以前放低這個大蓋。變成一個大軍艦。大家就齊齊等食啦。當日其實用星期五的角度來看。就唔算多人。難怪銅鑼灣都做唔住。最後還有我地一早點好的五款配料。這些配料擺盤都好有心思。難怪當日成為人龍店之一。最後送上的係餐廳附送的生日優惠。這個刺身可以補充返沒有魚的不足。都令大家覺得更開心。我們還額外加了一些配料⋯例如:響玲,這個湯底唔加響玲真係勁浪費。根本可以當湯飲。一個大大杯海鮮湯。最後人均消費$370、都算合理。餐廳還送上優惠卷。希望客人可以有下次的
講返當日經歷:

海鮮軍艦

側面都很用心思。大家都很開心。

最後送上的係餐廳附送的生日優惠。
這個刺身可以補充返沒有魚的不足。都令大家覺得更開心。
最後人均消費$370、都算合理。
餐廳還送上優惠卷。希望客人可以有下次的光臨。這次用餐經驗愉快。
2019-10-25
$370 (Dinner)
Celebration
Birthday