2010-06-05
因為 6 月份係小妹生日, 和民特意寄上一張 $100 COUPON, 果晚我同男友叫咗 5 款食物, 食到飽飽全單 $210, 用咗 COUPON 埋單只係需要 $110, 簡直抵到爛1) 一口和牛 ~ 今次做得好好味, 牛上枱果時係半生熟既, 仲有少少血水浸出嚟, 一咬d肉汁流晒响個口度, 而肉本身又唔太靱, 極力推介 2) 牛肉鍋 ~ 每次我哋都例叫牛肉鍋, 抵食之餘又真係好好味, 最欣賞唔係d牛肉而係個甜豉油湯底, 如果自己出去買支豉油都要幾十蚊架3) 芥辣八爪魚 ~ 男友超鍾意食, 但我就覺得好咸好咸, 可以講係咸多過辣4) 軟殼蟹沙律 ~ 呢個都 ok 架, 但千祈唔好落果碗麻醬, 因為會過咸同蓋過晒整個沙律既新鮮感... 不過我始終都係鍾意海老沙律多d5) 雞軟骨串燒 ~ 係由雞肉+軟骨串成, 夾埋一齊食真係好味, 不過鹽唔夠多略淡2人共消費 : $210 --> $110
2人共消費 : $210 --> $110