2020-05-28 689 views
《la famille》既戚風蛋糕係香港都算出名,今日出去旺角路過朗豪坊,始終未試過於是買左黎同屋企人試下!本身想買一個大磅裝蛋糕試下,但係見到一個個細既cake仔仲精緻,又有唔同味道揀,本住咩都試下既心態,都係把心一橫買左幾件細戚風蛋糕。估唔到我六點左右去買都要排隊,睇黎好受歡迎呀,應該無伏既!黑糖栗子蒙布朗成件都佈滿層層栗子蓉,叉入去係充滿細滑香甜既忌廉,加埋乾身既蛋糕個配搭不錯!皇牌士多啤梨,寫到明皇牌應該都唔差!粒粒士多啤梨都好新鮮,好甜好香,蛋糕咬落去好有彈性,入面都係有好香既忌廉。真係好想知佢呢個忌廉點整,好有日本食既奶製品既香,可能係用日本牛奶做。同平時係街出面食既好唔一樣,香,滑,甜但一點也不膩,配埋士多啤梨既少少酸真係一流。意式香草奶凍,一開頭望樣以為係藍梅芝士蛋糕,估唔到係奶凍黎,淡淡既雲呢拿味奶凍滑滑溜溜,配上戚風蛋糕,不油膩剛剛好。我諗一個人連續食兩個都無咩問題。其他幾款蛋糕影相都好靚,買一個同朋友慶祝生日兩個人食剛剛好,而且價格相宜,會有下次既蛋糕店呢!提提大家下次買可以預先訂或者早少少去買,晏去好多想試既味都賣哂~