2018-04-03 526 views
萬芳冰室 (元朗)元朗建德街35-55號時景花園地下10號舖如果妳住係元朗就一定聽過「萬芳冰室」, 佢隻炸雞髀好出名㗎!我係常客, 間唔中都會諗起佢嘅味道,今日我又來到萬芳, 又係指定動作叫咗佢嘅《生炸無敵大雞髀太陽蛋飯》。 老闆訂回來嘅雞髀真係肥大肉厚,醃得好味, 仲要係即叫即炸, 仲要係生炸大雞髀, 其實唔係好多茶記咁做, 因為程序複雜,又費力費時,好彩老闆有對食物嘅一份執着,我哋先有好野食, 炸至金黃色嘅生炸大雞髀, 外層脆卜卜, 而內裡有嫩滑嘅雞肉,仲要好有雞味添, 再加上一隻香滑嘅雞蛋就太完美啦,真係可以encore 又 encore 架, 下次一定會再來朋友就叫咗《煇哥沙茶小鳯炒飯》,飯炒得很乾身, 炒到啲飯一粒粒分開晒, 口感煙靭,又不覺得太油膩, 味道適中, 又有沙茶嘅香味。

萬芳冰室 (元朗)
元朗建德街35-55號時景花園地下10號舖