2018-06-12
之前已經聽過生煎皇后係深水埗開左餐廳 心思思好想食 所以約埋朋友一齊去食喇😝😛招牌皇后湯麵 食材有香橙豬軟骨🍊🐷蓮藕 花膠 冬菇🍄同埋秋葵 食物好健康呢 絕對係健康寶寶的首選 豬軟骨好好食好入味 好有香橙的味道 👍🏽😋估唔到味道又幾夾喎 蓮藕同秋葵都好freshhh呀☺️☺️花膠同冬菇各有兩件 味道不過不失 還好丫😛五色涼拌芥末撈麵 麵質好好 好彈牙 真心好食 同埋麵質真係好清涼 消暑一流😊☺️五色就係有蛋絲 鮑魚絲 青瓜絲🥒蟹柳絲🦀同埋蕃茄仔🍅芥末汁其實得好少 都無咩點食到個Sauce 覺得真係好清淡😅😅如果多返少少醬汁撈埋嚟食 係會更出色嘅☺️招牌香橙豬軟骨湯麵 麵質無論係涼拌還是熱湯 質感都真係好好 煮得好適中👍🏽☺️重點 要再講多次 豬軟骨真係好淋好入香橙味 不錯吃😉涼菜類 有雞絲粉皮同埋涼拌手拍青瓜🥒味道正常 只是覺得手拍青瓜無咩味 加上只係得白芝麻 沒有其他調味料 所以真係一般🙈🙊招牌五色水餃 🥟有 黃色💛🥟(冬菇絲 木耳絲 筍絲) 綠色💚🥟(素菜 小棠菜 冬菇粒) 黑色🖤🥟(黑松露) 白色⚪️🥟(原味豬肉) 橙色🧡🥟(蝦肉芝士🦐🧀) 水餃要趁熱食喔 凍左個皮會硬的😅 是有點gimmi
招牌五色水餃 🥟有 黃色💛🥟(冬菇絲 木耳絲 筍絲) 綠色💚🥟(素菜 小棠菜 冬菇粒) 黑色🖤🥟(黑松露) 白色⚪️🥟(原味豬肉) 橙色🧡🥟(蝦肉芝士🦐🧀) 水餃要趁熱食喔 凍左個皮會硬的😅 是有點gimmick的 最特別係橙色 真係勁多蝦肉 芝士都算多 又幾夾喎😋😛 其他普普通通啦 不過豬肉就真係比較偏咸左😅😅