2018-05-29
邊爐之友又話去打邊爐, 嘩! 日日三十幾度喎! 得,我明,”邊個話要冬天先打邊爐喎” 好,一於奉陪。聽聞呢間啲海鮮夠正,一入門口見到有個大魚池放滿海鮮,應該唔錯。呢度除咗大堂放咗十張八張枱外,仲有幾間VIP房,寫上家政室,體育室,校長室等等,好有趣呀先嚟招牌鬼馬雞煲,我哋叫咗走辣,但係都好香好惹味,啲雞喺個煲上面炒炒下,香氣四溢,食落雞肉仲好嫩滑見到有新推介,冬海龍王湯底,一於試下。冬瓜加上龍躉,仲配有粟米,冬菇,啖湯好清甜 冬瓜預先界開一格格,方便食用, 抵讚海鮮拼盤有,蝦,龍蝦,龍躉片,蜆,海參,鮑魚唔係一般貨色喎,海鮮夠新鮮,最愛鮑魚,美味又唔韌,食到唔停口。手打肉丸,夠彈牙。小籠包,內裡充滿肉汁。本地手切牛頸脊,脂肪分佈均勻。擺放得好靚嘅蔬菜仲可以任點任食其他火鍋配料,好多選擇,其實飽咗大半喇。冇理由唔點火鍋必備嘅烏冬同出前一丁,索曬啲湯,零舍好味。仲叫咗響鈴同冰豆腐,都係吸曬啲湯,因為個湯實在太美味啦最後仲有甜品附送。飲品,醬料任拿。食到飽飽,睇下邊爐之友幾時有抽起條筋又話要打邊爐。
手打肉丸,夠彈牙。小籠包,內裡充滿肉汁。
本地手切牛頸脊,脂肪分佈均勻。
擺放得好靚嘅蔬菜
最後仲有甜品附送。
飲品,醬料任拿。
食到飽飽,睇下邊爐之友幾時有抽起條筋又話要打邊爐。