2019-10-26
#chillinn 網上發現九龍灣國際展貿有間新餐廳,係新派東南亞菜。除了美食,餐廳還提供一邊場地給有寵物的客人邊食邊玩🐈🐕餐廳裝潢以大自然為主題,可以chill 住食。晚餐點了幾款 signatures:🔹泰式併盤 $188 相當多份量,有一碗泰式鳳爪,酸辣剛好,我一個人食晒😋燒蟹蓋,類似沙律醬混入蟹肉再放入蟹蓋,焗至金黃色,好香😋 還有搜式魚餅、燒豬頸肉和串燒,如串燒有沙嗲醬就更好味😍😍😍🔹泰式肉碎生菜包 $88 帶少少辣,將生菜包入肉碎,唔油膩又爽口😊😊😊🔹青咖哩烤雞肉意粉 $98 微辣,第一次食青咖哩意粉,又唔錯啵!雞肉正常無雪味😁😁🔹藍莓乳酪沙冰 $44 應該沒有加糖吧,或者有都必定是極少,因為我完全飲到鮮藍莓的酸甜味,又夠滑👍👍👍Chill inn地址:九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心地下21-23號舖
餐廳裝潢以大自然為主題,可以chill 住食。
晚餐點了幾款 signatures:
Chill inn