2019-10-29
今日出咗糧,一於今晚食蠔d,一向勁鍾意食生蠔,有朋友介紹話呢間d蠔品種多又新鮮,於是今晚就去試吓。都唔難搵,喺利時隔離,一入門口即刻有店員安排座位同介紹同今日有咩special比我地,我地d蠔由店員發板,再自己加其他野食。店員介紹我地食6款蠔,由順時針開始食,由淡味食到濃味,每款蠔都勁新鮮完全唔腥,即開生蠔係唔同d,完全唔使點醬同加檸檬汁,可以食到佢嘅原味同鮮甜。我地再叫咗個龍蝦set,都幾抵,有龍蝦刺身、龍蝦湯同龍蝦意粉,d龍蝦刺身爽口彈牙鮮甜,個湯勁濃郁嘅龍蝦味,入面仲加咗龍蝦肉去煮,而龍蝦意粉都有勁多龍蝦肉,個意粉冇overcook仲好煙韌彈牙,意粉個汁都好creamy,呢個餐非常唔錯。仲有叫咗帶子刺身,勁厚肉,係大size嘅帶子刺身,食落好鮮甜,刀背蜆爽口重海水味,另外叫咗地中海紅蝦,呢款蝦真係勁好食,個肉質勁鮮甜爽口彈牙,好濃蝦味,個蝦頭嘅膏勁正,甜過其他種類嘅蝦好多,必點。焗西班牙黑毛豬排配松露忌廉汁,個黑毛豬勁juice,完全唔鞋,豬排上面仲有好多松露粒粒,配埋忌廉汁一齊食,唔錯。