Bostonian Seafood & Grill (Closed)

2018-02-22 938 views
是日是2月14的中午,SEMI-BUFFET也爆滿了,好彩可以安排坐係REQUESTED嘅SOFA位上,很舒適餐廳走輕工業風,檯與檯唔會太窄,感覺輕鬆。由於呢間餐廳係食SEMI-BUFFET的,前菜任食(包括面包,你ORDER面包佢先攞黎,唔叫就無啦,特別在於細盤上嘅牛油好香真係唔知佢點整嘅呢),一款主菜,一款甜品同一杯餐茶,故此貴精不貴多。凍盤方面:生蠔有2款,蝦,螺,青口,魚生有三,四款,刺身只有三文魚一種,沙律有2,3款,芝士有2款,有3種HAMS.........結論係:生蠔好鮮,我自己已經食左10-13隻,此餐廳海鮮做得不錯呀海鮮控可以去潮聖! 刺身雖然只有三文魚一種,但又真係幾好味喎,我都食左好多塊自問都鐘意食沙律,但佢嘅沙律無一款岩我心水,而且同其它酒店BUFFET相比,無咩特別失望左D....熱盤方面有:串燒幾好食,雞好滑,汁又做得好!有焗蠔:焗蠔比生蠔大隻好多,但食落好似好梅同腥,唔新鮮,蒜泥扇貝,睇個樣好靚,食落一般,好似仲有少少熱盤,但我無食,唔知係咩野呢.....主菜黎啦,要左3成熟嘅RIB-EYE,同店員推介嘅鴨腿.....賣相唔錯: RIB-EYE似OVER
餐廳走輕工業風,檯與檯唔會太窄,感覺輕鬆。

失望左D....
主菜黎啦,要左3成熟嘅RIB-EYE,同店員推介嘅鴨腿.....賣相唔錯: RIB-EYE似OVER COOKED左,而且牛味唔出,在我而言,不係好食,但又唔會話佢難食;鴨腿我就覺得好乾,而且佢已經事前處理過,好似臘鴨咁,好喊又乾,好難食,而伴盤用嘅意式雲吞亦好乾,完全無汁
飲左好多水,
甜品時刻啦!由於我地加左幾十蚊,將其中一樣甜品升LEVEL做左相中嘅拼盤,哈哈,應該係情人節限定掛,同埋一份朱古力為主嘅甜品,餐茶叫左凍奶茶同熱咖啡。結論係:佢嘅甜品得一個甜字,好甜,好難食出另一種口感,餐茶都可以難飲就變左好出奇了.............
甜品黎講,SEASONS做得比佢出色好多!
生蠔
主菜: RIB-EYE
主菜:法式鴨腿
甜品中的士多啤梨汁
2樣甜品
Other Info. : 食物RE-FILL得快!
2018-02-14
$440 (Lunch)
Celebration
Valentine's Day