2015-04-13 1593 views
我同友人都喜歡泰國菜, 友人介紹試呢間, 見有生蝦刺身同冬陰公都唔錯, 就試試啦.- 生蝦刺身:好爽好彈牙, 厚身大隻啖啖肉. 配個酸酸地既汁岩岩好, 唔會好辣. 下次要黎再食.- 泰式冬陰公 (少辣) :叫左細, 大約有4碗. 個湯材料豐富, 有蝦, 青口, 姑, 魷魚...... 好夠味.  酸, 咸, 辣 都平衡到. 食得辣當然可以試辣d.- 串燒沙爹拼盤 (牛, 豬, 雞) :串燒燒得唔乾, 肉質好咬又多肉感. 雞肉比較嫩淋, 豬肉有咬口, 牛肉就硬身d.最正係個沙爹醬, 唔會好油膩, 好香花生味, 食落好惹味.- 蛋包金邊粉 :蛋皮做得麻麻地, 好似假甘, 膠膠地. 不過金邊粉炒得好好, 好有獲氣, 好香.味道都岩岩好, 仲少少海鮮材料. 食完好飽肚.
生蝦刺身
- 生蝦刺身:

泰式冬陰公
- 泰式冬陰公 (少辣) :

食得辣當然可以試辣d.
串燒沙爹拼盤 (牛, 豬, 雞)
- 串燒沙爹拼盤 (牛, 豬, 雞) :

最正係個沙爹醬, 唔會好油膩, 好香花生味, 食落好惹味.
蛋包金邊粉
- 蛋包金邊粉 :

味道都岩岩好, 仲少少海鮮材料. 食完好飽肚.
2015-04-06
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
  • 泰式冬陰公
  • 生蝦刺身